Acest proiect combină două spații diferite. În spatele lui se află 77 de studiouri de arhitectură

Acest proiect combină două spații diferite.  În spatele lui se află 77 de studiouri de arhitectură

Lângă Varșovia, la marginea unei proprietăți rezidențiale, lângă pădure, a fost realizat cel mai recent proiect al 77 Architecture Studio.

  • Arhitecții de la Studio 77 Architektury au proiectat o casă construită pe un teren spațios situat lângă pădure, la marginea unui imobil rezidențial de lângă Varșovia.
  • Proiectul, care îmbină două spații clar separate ale moșiei și pădurii, se caracterizează printr-un respect deosebit pentru contextul locului.
  • Vila de lux „House on the Edge” lasă loc cu umilință valorilor naturale ale împrejurimilor, cufundând arhitectura în pădurea junglei.
  • Locuinta minimalista este creata sub forma unor cutii simple din lemn gri neprotejat, cu detalii fine.

Casa este construita pe un teren spatios situat langa padure, la marginea unui imobil rezidential de langa Varsovia.

-Noi am ales acest loc nu întâmplător. Cunoșteam bine zona și rezervația naturală din apropiere cu copaci străvechi frumoși. Parcă pământul de acolo ar fi fost smuls din pădure, își amintește domnul Wojciech, proprietarul casei. – De multa vreme ne gandim la o casa in stil modern, pe care o apreciem in mod deosebit, ceva rafinat si in acelasi timp plin de simplitate. De aceea am încredințat sarcina de proiectare 77 Architecture Studio, cunoscut pentru proiectele sale similare.

Scopul principal a fost plasarea corpului în două spații distincte din punct de vedere estetic.

-Ne-am gândit la această casă ca la un set combinat de proprietăți rezidențiale și pădure, creând o punte urbană și stilistică între două sisteme cu un caracter diferit. Așa s-a născut ideea „House on the Edge” – spune autorul ei, Paweł Naduk, arhitect și proprietar al 77 Architecture Studio.

Economia în mijloacele de exprimare

Într-o zonă dominată de case imense cu două etaje, arhitectul a decis să realizeze efectul dispariției treptate a proprietății din apropierea pădurii. El a sugerat reducerea înălțimii clădirii și utilizarea materialelor naturale care se îmbină cu mediul înconjurător. Aceste ipoteze au rezultat într-o casă cu un singur etaj, cu o fațadă din lemn în formă de foișor mare. Se caracterizează prin simplitate și economie de expresie extraordinară, în special din partea proprietăților rezidențiale. Fațada simplă din lemn se încadrează perfect în peisajul pădurii, iar detaliile și materialele de înaltă calitate dovedesc că este o proprietate luxoasă și unică.

– Conform presupunerilor noastre, de la început casa, deși luxoasă, a fost modestă și simplă – spune arhitectul Paweł Naduk. În final, locuința a fost creată sub formă de cutii simple din lemn gri neprotejat, completate de detalii delicate. În țara noastră, acceptarea acestui mod de a gândi o casă de înaltă clasă este încă extrem de rară – notează arhitectul.

Clădirea era o colecție de avioane plasate între copaci. Forma adoptată a permis controlul luminii în încăperi și crearea mai multor părți intime ale grădinii, respectând în același timp arborii existenți.

De la intrare, forma monolitică a clădirii este redusă în doi pereți, corespunzător dezvoltării proprietății. Din partea străzii, casa nu are gard, iar ceea ce poate părea la început a fi un gard din lemn este de fapt fațada clădirii. Ascunde discret intrarea principală, iar ușile garajului sunt vizibile doar atunci când aripile automate deschid trapele din monolitul clădirii.

Este diferit de partea pădurii, unde împrejurimile sunt intime. Aici, granițele dintre interior și exterior sunt estompate cu panouri de sticlă. Suprapunerea unui spațiu cu altul este sporită de utilizarea acelorași materiale de finisare în interior și pe fațadă. În plus, etajele se extind dincolo de limitele clădirii, iar plantele pătrund în interior. Intră în curți și jumătate de curte, și apare în spatele peretelui de sticlă din hol, living și toaletă. Toate acestea vă oferă senzația de a trăi în pădure, oferind în același timp multă lumină în interior.

Suprafața perfect netedă a pereților și podelelor din cuarț sinterizat de format mare în culori uniforme și deschise devine o scenă pentru jocul luminii: razele care cad din luminatoare, umbrele aruncate de copacii din jur și umbrele create de pergole ajurate pe terase.

Trăiește cu arhitectura peisagistică

Proiectele celor 77 de studiouri de arhitectură sunt adesea caracterizate de o simbioză perfectă cu arhitectura peisajului. Nu este diferit aici, unde Małgorzata Sobótka a fost însărcinată să continue munca arhitecților de la Studio Krajobraz.

– Desi apropierea de padure este principalul avantaj al acestui loc, nu am vrut sa permitem ca padurea sa fie amplasata chiar langa casa. Am creat o tranziție plăcută și armonioasă între copacii bătrâni și spațiul din jurul clădirii folosit de proprietari – spune arhitectul peisagist.

Procedura constă în introducerea unui nivel intermediar în grădină, separând desișurile pădurii sălbatice de stejari bătrâni de plantele de apartament atent selectate. Sunt fabricați din copaci tineri și arbuști de pădure de viburn, bondar și ginkgo, care datorită frunzelor lor strălucitoare reflectă puternic lumina. În apropierea casei au fost plantate ferigi, arbuști de pădure și diverse tipuri de plante perene veșnic verzi. În acest fel s-a realizat efectul defrișărilor luminoase. În partea însorită a grădinii, lângă piscină și terasă, există spațiu pentru o grădină funcțională.

Casa de 560 de metri pătrați conține cele mai noi soluții tehnologice și echipamente sinonime cu luxul astăzi. În interior există o piscină ai cărei pereți pot fi mutați în zilele de vară, o zonă de spa, o sală de exerciții și un jacuzzi în exterior. Este dotat cu sistem de control inteligent pentru iluminat, aer conditionat, incalzire, perdele, sunet etc.

Imobil rezidențial Leśna din Otwock.  O investiție intimă inspirată din istoria și priveliștile fostei stațiuni

– Am încercat să creăm un loc confortabil în care să locuiască proprietarii, amintindu-ne în același timp să nu controlăm acest loc frumos – adaugă arhitectul Paweł Naduk. – Atunci când construiești case cu buget mare, un aspect important și adesea dificil este autocontrolul investitorilor. Ne bucurăm că în acest caz proprietarii au avut încredere deplină în noi, datorită căruia am rezolvat împreună fiecare detaliu. Sperăm că instalația, deși îndeplinește cerințele foarte mari ale utilizatorilor săi, va rămâne într-o simbioză nobilă cu împrejurimile sale.

Ți-a plăcut articolul? Implicat!

READ  Este învățământul la distanță o oportunitate sau o amenințare? Instrumente online și bunăstare pentru studenți și educatori. Experți despre ce trebuie schimbat

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read also x