Centrul de Reabilitare Neuroport din Poznań: Reabilitarea locurilor pentru vârstnici

Centrul de Reabilitare Neuroport din Poznań: Reabilitarea locurilor pentru vârstnici

Cuprins

  1. O întoarcere în trecut cu o notă modernă
  2. Lumină naturală și atmosferă de familie

Interiorul Centrului Neuroport de Neurologie și Recuperare a Persoanelor Vârstnice Poznań, Sh. Bougueroa 28
Autori: Studio de colț
Investitor: Agymedical
Suprafata utila: 3480 mp
Cantitate: 15.600 de metri cubi
aplicatie: 2022

O întoarcere în trecut cu o notă modernă

Centrul Neurologic și de Reabilitare pentru Persoane Vârstnice Neuroport este situat la adresa ul. Bojerowa din Poznań, lângă lacul Kierski. Două pavilioane cu două etaje conectate printr-un conector sunt construite după conceptul de studio Kontra Spatial Planning, dar tinerii arhitecți din studioul Zawieja sunt responsabili de designul interior. Proiectul lor s-a numărat recent printre cele cinci nominalizate la Premiul de arhitectură Voievodatul Poloniei Mari de anul acesta la categoria Design interior.

Pe o suprafață de aproximativ 3,5 mii de metri pătrați se află săli de tratament și reabilitare, 48 de camere cu băi, o bucătărie cu o sufragerie mare care servește și ca sală comună și o sală de expoziție, pe lângă multe alte spații comune dedicate facilitării legăturii de prieteni.

Conservatorul plin de plante, cu un set de lounge confortabil și o lampă foarte impresionantă atârnată pe două etaje, a devenit un loc de întâlnire preferat. – spun autorii. La proiectarea interioarelor, au dorit să spargă stereotipul unui spațiu de îngrijire pe termen lung. Ei indică cercetările care demonstrează că referințele stilistice la împrejurimi la vârsta adultă timpurie a rezidenților stimulează centrele de memorie și sprijină adaptarea acestora la noul spațiu. Așa că au propus referiri subtile la designul anilor 1960 și 1970, iar acestea au inclus: unități de perete omniprezente, numeroase finisaje din placaj și mobilier distinctiv care face referire la clasicii Republicii Populare Polone.

READ  De 5 ani, această piață a fost recunoscută ca fiind cel mai bun loc public din Europa. Acum va fi reînnoit

Cel mai important, au folosit aproape 50 de modele originale de mobilier în proiect, pe care le-au dezvoltat nu numai având în vedere estetică, ci mai ales cu cerințe ergonomice speciale.


Autor: Studio Resources
Proiectat de Zawya Studio


Lumină naturală și atmosferă de familie

Arhitecții au căutat inspirație și în imediata apropiere a centrului. De aici și motivele botanice de pe picturile murale din cafenea, sufragerie și seră, precum și tonurile de pământ ascuțite care domină zonele comune. După cum explică ei, unul dintre cele mai importante aspecte ale amenajării este iluminatul proiectat corespunzător. Datorită sistemului inteligent, lumina naturală de la numeroase ferestre și luminatoare este completată de lumină artificială care se adaptează la viața rezidenților. – Ei explică.

Zawya Studio este, de asemenea, responsabil pentru sistemul de informații vizuale al unității. Pentru a satisface nevoile rezidenților, designerii vor împărți clădirea în zone colorate. Au acordat o atenție deosebită spațiului de comunicare. Scările și ușile sunt finisate în culori intense, contrastante. Am reușit să creăm nu doar un spațiu medical și de îngrijire modern, ci și o atmosferă confortabilă de acasă, care amintește de o vacanță într-o reședință pe malul lacului.

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read also x