el a fost acolo “cub” De la PRL … și acum un astfel de miracol! Această casă este impresionantă. Este în Silezia. Urmăriți aceste fotografii

Inginerie Arhitecturala. Probabil că nimeni care trece pe lângă această casă nu ar ghici că a fost construită acum 50 de ani “Cub polonez” Tipic, dintre care multe se găsesc în toată țara până în prezent. Datorită ideii lui Katowice Architects de la studioul SLAS arhitecți, clădirea a dobândit o față mai modernă și, în același timp, o suprafață mai mare. Vedeți cum arată acum.

Casele cub sunt una dintre specialitățile poloneze. Chiar și astăzi, poate fi văzut în multe locuri. Nu pare atractiv, dar este relativ funcțional. Dezavantajul lor este și dimensiunea redusă și spațiile închise.

Alexander Bednarsky și Marius Komraus, arhitecți de la SLAS Architectural Studio din Katowice, susțin că “cub” Poate fi o ființă recunoscătoare să te adaptezi. Investitorii care doreau să-și extindă casa încă din anii șaizeci au venit la ei, situate în aziska Górne (Mikołów poviat, Voievodatul Śląskie).

Urmăriți expoziția(28 poze)

Casă în Laziska Górne
Locație: Łaziska Górne
Investitor: privat
Autori: SLAS architekci, Aleksander Bednarski, Mariusz Komraus
Construiți: Firma Inżynierska STATYK
Suprafață utilă: 179,68 m2
Suprafata neta: 295m2
Kubatura: 1268,65 m3

Adăugat garaj și cameră de zi cu terasă

Casa este situată pe un teren cu o pantă abruptă, înconjurată de o arhitectură unică de familie, intercalată cu clădiri utilitare.

– Principala cerere a investitorului a fost extinderea zonei zilnice. Clădirea a suferit o reamenajare și extindere funcțională cuprinzătoare. La parter, majoritatea pereților etanși și a pereților portanți au fost îndepărtați și înlocuiți cu saci. În partea de sud, a fost adăugat un spațiu cu două etaje, cu un garaj la parter și o cameră de zi cu balcon la primul etaj – spune arhitectul Marius Komraos

Balconul a făcut senzație. Acesta este cel mai folosit spațiu din casă

Balconul este o extensie funcțională a funcțiilor bucătăriei, sufrageriei și sufrageriei și, datorită plafonului său parțial, se formează “cameră” Suplimentar, care este cel mai folosit spațiu din casă. Amplasarea sa înseamnă că, în afară de o vedere completă a camerei de zi, există o vedere la grădină – este un fel de legătură între casă și grădină.

READ  Programul Accessibility Plus timp de trei ani. Ce s-a schimbat? Ministerul Finanțelor și Politicii Regionale

La etajul al doilea al “cub” Reconstruite există dormitoare cu acces la un balcon spațios și băi.

Ferestrele din partea de nord au fost abandonate. Oferă

Dar arhitecții nu au adăugat doar mai multe încăperi pe planșa de desen (desigur pe computer). Au abandonat unele elemente ale arhitecturii.

Toate deschiderile redundante ale ferestrelor de pe partea de nord a clădirii au fost eliminate. – Acest lucru a permis redirecționarea fondurilor și utilizarea geamurilor panoramice în camera de zi din partea de sud-vest – explică Marius Komraos.

>>.”/>

Urmăriți expoziția
(28 poze)

el a fost acolo “cub” De la PRL … și acum un astfel de miracol! Această casă are …

Parterul clădirii găzduiește, în afară de garaj, încăperi tehnice și depozite. Intrarea în clădire este situată într-un vestibul de sticlă care servește și ca portocală.

Casa a fost finisată cu tencuială de silicat, iar culorile acesteia au fost potrivite cu clădirile de apartamente și ferma existente.

Complot provocator, cu diferențe de nivel. Holul de la primul etaj

Marea diferență dintre nivelurile solului a dus la o situație neobișnuită în care zona de zi este ridicată la nivelul etajului întâi, ceea ce, pe de o parte, este un obstacol și, pe de altă parte, deschide proiectul către noi posibilități și relații cu mediul. Balconul suspendat din grădină vă oferă posibilitatea de a vă bucura de priveliști, iar separarea zonei zilnice de nivelul solului crește sentimentul de siguranță al locuitorilor.

Clădirea folosește soluții și tehnologii care măresc eficiența energetică (recuperare, Panouri solareSi încălzire prin pardoseală, un șemineu cu jachetă de apă etc.), ceea ce face casa aproape pasivă după măsurarea parametrilor de etanșeitate și a consumului de energie.

Video

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read also x