Încă două cuburi au fost adăugate casei cuburilor din Mysovice. Așa a fost creată Casa Cube-2-box

Încă două cuburi au fost adăugate casei cuburilor din Mysovice.  Așa a fost creată Casa Cube-2-box




numele obiectului Casa cub-2 cutii
Adresa facilitatii Myslowice
Autorii Krzysztof Zalewski, Adam Gill, Pawel Zalewski

În loc de un zar – trei

Una dintre ipotezele de bază ale proiectului a fost reorganizarea amenajării funcționale a casei, atât la interior, cât și la exterior. Spațiul de intrare era situat direct din stradă (intrarea anterioară în casă era în spatele clădirii), ceea ce asigura spațiul de recreere pentru grădină.

A fost prevăzută o prelungire a „cubului” existent pentru adăugarea a încă două, dispuse unul peste altul. Cutia inferioară conține o galerie, un vestibul și o încăpere care este o extindere a suprafeței zilnice a clădirii existente.

Cutia de sus conține un dormitor mutat din partea existentă, ceea ce a permis implementarea unei băi spațioase la primul etaj.

Așezarea cuburilor pe coloane de fundație prefabricate sporește impresia de desprindere a volumelor de la sol. Premisa compozițională a fost și de a articula elementele adăugate corpului clădirii – pătratele albe strălucitoare contrastează cu partea gri existentă.

Cuburi noi cu tehnologie lemn

Tehnologia sistemului WOLF de construire a caselor din lemn a fost folosită pentru a extinde cubul. Soluția adoptată a permis extinderea să fie realizată din elemente prefabricate, pereți și aliaje livrate din fabrici de prefabricate. Acest lucru a făcut posibilă reducerea costurilor și scurtarea cât mai mult posibil a timpului de construcție.

Baza cubului actual a fost creată folosind tehnologia tradițională. Întreaga structură este așezată pe socluri, iar pereții subsolului sunt din beton. Fundația noii părți a casei este proiectată pe fundații și fundații.

Mai mult spațiu util

Suprafața utilă înainte de reconstrucție a fost de 151 m², după reconstrucție – 193 m². Suprafața clădirii înainte de reconstrucție era de 90 m², după reconstrucție – 117 m². Suprafata teren: 525 mp.

La extinderea vechiului cub s-a decis si construirea unei terase la parter, care poate fi accesata direct din living. Un al doilea balcon a fost creat la primul etaj al dormitorului.

Casă cub-2 cutii cu premii

Casa din Mysowice a fost nominalizată odată la Concursul Provincial de Arhitectură al Anului Silezia. De asemenea, a fost selectat pentru 10 proiecte reprezentând Polonia în cadrul expoziției de case unifamiliale din țările grupului Visegrad „V4 Family Houses”.

READ  Reconstrucție și haos necesar – Știință nebună

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read also x