Lemn și spațiu. Apartamentul a fost complet transformat

Lemn și spațiu.  Apartamentul a fost complet transformat

Lemnul și spațiul sunt principalele caracteristici ale apartamentului care a suferit o transformare completă. Este situat la ultimul etaj al unui bloc de apartamente construit la începutul anilor 1900. Tavanele de aici sunt înalte, ferestrele batante și din lemn, iar camerele sunt spațioase. Aceste apartamente au farmecul lor, dar de multe ori designul lor nu mai corespunde standardelor actuale de utilizare. Plus One Architects a fost însărcinat să reamenajeze interiorul astfel încât o familie de trei să poată locui confortabil acolo.

Proprietarii au dorit să creeze o zonă de living spațioasă în care să își poată petrece timpul liber împreună confortabil. În același timp, provocarea a fost amenajarea unor colțuri private mai mici pentru toți membrii familiei.

„Am căutat mult timp designul potrivit și s-au creat multe variații, dar, ca urmare a procesului continuu, am ajuns la versiunea finală care ne-a mulțumit pe proprietari și pe noi înșine.” -Scrie arhitecții Petra Cencialova și Katerina Prešová.

Din designul original al apartamentului au mai rămas doar pereții portanti, dar au suferit și mai multe intervenții. De la intrare, spațiul de locuit se extinde pe întreg planul și poate fi extins cu ușurință cu un dormitor sau birou suplimentar. O mare parte din el este spațiu deschis pentru a locui împreună, dar poate fi împrejmuit după cum doriți. Există, de asemenea, o cameră pentru copii și o baie. Suprafața camerei nu este foarte mare, dar acest lucru este compensat de un mezanin de dormit ascuns deasupra dulapului, ceea ce reprezintă o atracție suplimentară pentru rezident. O fereastră de noptieră îmbunătățește circulația aerului, dar comunică și cu ceilalți membri ai familiei. Baia este simplă și foarte economic organizată pentru a găzdui tot ce are nevoie o familie tânără.

READ  O navă Starliner este ca o unitate științifică. Nu îi invidiez pe astronauții care îl pilotează

Ceea ce este surprinzător și remarcabil imediat după intrarea în apartament este absența completă a iluminatului deasupra capului – singura excepție este candelabru care atârnă deasupra mesei. Toate celelalte lumini sunt încorporate în mobilier, sursa lor este invizibilă, iar intensitatea lor se adaptează la ora din zi și de noapte. Designul de iluminat a fost realizat din geniala initiativa a proprietarilor, creand o atmosfera placuta in orice moment al anului si al zilei. O parte semnificativă a decorului este realizată din lemn natural de nuanță caldă, din care sunt realizate uși, dulapuri și rafturi. Restul este in culori aprinse, impartite pe ici pe colo cu accesorii expresive. Vechile ferestre cu casete au fost restaurate și reinstalate, subliniind caracterul istoric al clădirii.

Studio: Pe lângă unul dintre arhitecți
Autori: Petra Censialova, Katerina Brošová
Locația proiectului: Vrsovice, Praga, Cehia
Suprafata utila: 63 mp.
Fotograf: Radek mai întâi

Citeste si: apartament | Amenajari interioare | Republica Cehă | Praga | Minimalism | WhiteMad pe Instagram

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read also x