Un cimitir ca o grădină. Designul său se integrează cu natura înconjurătoare

Un cimitir ca o grădină.  Designul său se integrează cu natura înconjurătoare

Designul cimitirului nou construit se bazează pe valorile bogate regăsite în împrejurimi – vârfurile copacilor străzii Old Chestnut, câmpurile care se întind până la orizont, zidul vechi al cimitirului și Biserica Sf. Ioan. Wenceslas, precum și poteca care duce la un punct de belvedere stâncos spre vârful Kozí Hřbety. Cimitirul ca grădină este un proiect inovator în care spațiul sacru nu este împrejmuit cu pereți transparenți, ci mai degrabă integrat și presărat cu natura înconjurătoare.

Arhitecții de la Objektorarchitecti au definit zona cimitirului prin prisma mai multor elemente. Împărțirea spațiului cu o rețea de ziduri și poteci joase permite ca mormântul să fie ușor extins în viitor, după cum este necesar, păstrând în același timp conceptul general. Peisajul din jur este în mare parte structurat, dar lasă unele zone mai puțin definite, permițând grădinilor cimitirului să devină mai integrate cu copacii, câmpurile și pajiștile din jur în timp.

La intrare a fost proiectată o anexă pentru îngrijitorul mormântului, care găzduiește și toalete publice. În apropiere au fost alocate noi locuri de parcare pentru vizitatori. Biserica istorică Sf. Wenceslas a fost renovat și redeschis ca un refugiu spiritual pentru toți cei care îl caută. Livada din spatele bisericii este destinată metodelor alternative de înmormântare, cum ar fi plasarea cenușii sub rădăcinile copacilor sau împrăștierea lor într-o poiană. Toate obiectele noi au o formă simplă și acordă prioritate naturii și peisajului din jur. Ca materiale de construcție au fost folosite beton neutru și oțel.

Orizontalitatea, destigmatizarea spațiului, transparența zidului mormântului, priveliștile și integrarea în peisaj sunt principalele motive care definesc acest spațiu public nou creat.

READ  Pământul s-a schimbat dincolo de recunoaștere. Vezi ce au mers dinozaurii

Despre autori:

Objektor a fost fondat în 2017 ca parte a studiilor la Academia de Arte, Arhitectură și Design din Praga, ca o platformă de cooperare în arhitectură și domenii conexe. De atunci, arhitecții au lucrat la proiecte de diferite scări și tipuri. Echipa se concentrează în prezent pe sarcini mici și provocări arhitecturale mai mari.

Studio: Obiect de arhitectură
Autori: Vaclav Šuba, Jakub Cervenka și alții
Arhitectura peisagistică: Lucie Medkova, Vendula Krausová [kontinual]Locația proiectului: Praga – Suchdol, Republica Cehă
Fotograf: Pavel Kuchera

Citeste si: Republica Cehă | verde | Arhitectura religioasa | Praga | WhiteMad pe Instagram

Subiect: Un cimitir ca o grădină. Designul său se integrează cu natura înconjurătoare

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read also x