Un salon de coafură din Varșovia inspirat dintr-un peisaj deșert

Aceasta este cea mai recentă realizare a studioului NOKE Architects. Salonul de coafură este situat pe strada Piękna din Varșovia. Designul interior a fost inspirat din peisajul deșert și din formele pe care natura le-a creat acolo.

La proiectarea unui nou salon de coafură, inginerii au folosit soluții neobișnuite. Au vrut să găsească o modalitate de a folosi limbajul arhitecturii pentru a prezenta formele complexe și naturale ale deșertului.

Ne-am inspirat din formele în care vântul formează nisip. Procesele de intemperii, eroziune, modul în care natura formează peșteri, cavități ale stâncilor, creând în același timp forme unice. Ne-am dorit ca designul interior al acestui living să reflecte caracterul – explică Carol Pasternak, arhitect și partener la NOKE Architects.

Restaurantul este pe două niveluri. În interior sunt 15 cabine de coafură, două standuri de bărbierit, un loc de manichiură și pedichiură și o sală VIP. Designerii de la NOKE au dat toate formele pereților, recepției și scărilor rotunde, evocând formele deșertului. Datorită ferestrelor mari cu vedere la stradă, livingul este plin de lumină. Pentru a obține un spațiu neobișnuit, au decis să folosească programe speciale pentru a proiecta forme imposibile. Așa se face că biroul de recepție este ca o peșteră cu apă goală, dispusă în valuri ca niște pagini rulate, pereți la parter și o scară în serpentine care duce la primul etaj.

Culorile sunt slabe. Acest lucru permite oaspeților să se calmeze și să se concentreze asupra vizitei lor. Culoarea predominantă aici este nisipul. În diferite nuanțe, se trece prin pereți și materialele de pe mobilier, perdele și mânere. Erupția este culoarea safir care se referă la numele salonului. Permis să împartă spațiul în zone necesare în acest tip de spații. La etajul al doilea, spațiul este împărțit în continuare prin perdele și forma de undă revine sub formă de piloni sub oglinzile din cărămizi bej brute. Rubinul este, de asemenea, culoarea principală în camera VIP, care a căpătat un caracter unic ca rezultat.

READ  Brexit câștigă în timp ce tehnologia revoluționară a companiei spațiale britanice se pregătește să reducă emisiile | Ştiinţă

Designerii de la NOKE au cerut antreprenorilor care lucrează zilnic la peisaj să construiască pereți atipici. Peretii sunt acoperiti cu tencuiala naturala si vopsiti cu vopsele ecologice in nuante nisipoase. Pentru a crea forme ondulate pe tavan, cu referire la forme din nisip, NOKE a invitat artiști din Pozna să lucreze la țesături. Scara este lucrată manual de mulți meșteri.

Am vrut ca forma ovală proiectată digital a scării să fie realizată manual. La fel, pe tavan au fost create forme drapate. Datorită acestui fapt, fiecare aspect din restaurant este unic adaugă Carol Pasternak.

Tejgheaua cu neon verde este un accent în zona de recepție. A fost făcută din sticlă în formă de mână și acoperită cu folie dens colorată. Textura sa strălucitoare indică prezența apei în deșert.

Designerii de la NOKE au dorit să umple cât mai mult spațiu din clădire cu lumină reflectată. În această lumină, este mai ușor să evitați umbrele dure. Spațiul creat ar trebui să fie un fundal pentru fețele clienților.

Lumina reflectată și culorile slabe creează decorul perfect pentru aceasta. Cu toate acestea, lumina decorativă nu poate lipsi din proiectul nostru – spune Carol Pasternak.

Interiorul prezintă sculpturi luminoase originale create de designerii de la Aureola Studio. Și aici, principala inspirație a fost deșertul și spațiul său nesfârșit. Sculptura de lumină care împodobește scara este realizată din patru cercuri de neon care se reflectă în oglinda infinită, creând efectul unui miraj. În platforma de bărbierit, la parter, era un totem ușor. Te poți bucura de el și de pe stradă. Materialele naturale, culorile liniștitoare și decorul simplu combinate cu aspectul unic al pereților fac din vizitarea sufrageriei o experiență cu adevărat senzorială.

READ  La jumătatea distincției. Despre „încălcări ale Căii Lactee” Cultura

În proiect este implicată echipa de proiectare NOKE Architects: Karol Pasternak, Piotr Maciaszek, Aleksandra Hyz și Marcin Sudnik. Echipa de design Aureola.studio implicată în proiect: Kama Wybieralska, Natalia Andrzejak, Paulina Dudkiewicz.

Citeste si: magazin | interiorul | Magazin de interfețe | Varşovia | whiteMAD pe Instagram

Foto: Nate Cook, Sursa: NOKE Architects

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Read also x