Casă cu un etaj ascunsă în pământ. Localnicii au vederi minunate

Vecinii cu greu îl văd. Casa cu un etaj a fost proiectată de arhitecții de la studioul britanic Loyn & Co. Clădirea este un exemplu de ingeniozitate a arhitecților a căror misiune a fost să creeze o casă pentru un duo de artiști.

Investitorii aveau așteptări specifice pentru clădire. Având în vedere vârsta lor, își doreau o locuință cu un număr limitat de compartimentări. Ca urmare, toate zonele utilitare sunt planificate la parter.

Clădirea a fost proiectată pe un teren în pantă în satul Forest of Dean, West Gloucestershire, Anglia. Terenul denivelat a fost văzut inițial ca o greșeală. Cu toate acestea, inginerii l-au transformat într-un atu. Corpul clădirii din partea străzii este aproape invizibil. Impresia este sporită de un tavan acoperit cu plante și flori sălbatice. Acest camuflaj are un efect pozitiv asupra sentimentului de intimitate al rezidenților, le permite să se concentreze pe munca creativă și facilitează odihna.

Clienții noștri au căutat o casă ecologică, durabilă și inspirată. Clădirea urma să fie modernă și, în același timp, să aibă un impact pozitiv asupra împrejurimilor Explicarea autorilor proiectului.

În timp ce lucrau la proiect, arhitecții s-au inspirat din natură. Proximitatea sa este unul dintre cele mai importante atuuri ale sale, motiv pentru care spațiile verzi sunt la îndemână aici. Există trei grădini mici în clădire. Pe de o parte, este un spațiu atractiv pentru relaxare, iar pe de altă parte, un tratament conștient, datorită căruia pătrunde multă lumină naturală în interior. Ferestrele și luminatoarele sunt de mare importanță aici, mai ales că partea de nord a clădirii este aproape de versant. În partea de nord se află ateliere de artiști luminate de luminatoare.

READ  Întâlnirile ministrului cu comunitatea academică din Kalisz - Ministerul Educației și Științei

Casa are formă dreptunghiulară. Fațada sa este realizată din beton arhitectural, în unele locuri este izolată vizual prin panouri verticale de culoare închisă. Restul pereților sunt din sticlă imensă prin care poți ieși în balcon și grădină. In acest fel arhitectii au indeplinit cererea locuitorilor care se pot bucura de frumosul peisaj ore lungi. O astfel de imagine în afara ferestrelor are un efect pozitiv asupra creativității lor.

Zona de zi este așezată de-a lungul cotei sudice și separată de garsonieră printr-un coridor de 45 de metri. Un coridor atât de lung poate părea redundant, dar în această clădire servește nu numai o funcție de comunicare. De-a lungul aleii sunt toalete unde proprietarii își pot expune lucrările de artă.

Zona de zi este formată dintr-un living mare cu chicinetă și zonă de luat masa. În această parte, proprietarii de case își petrec cea mai mare parte a timpului liber, motiv pentru care arhitecții au decis să expună cât mai mult pereții. În acest scop, au venit cu ferestre supradimensionate și uși glisante laterale fără toc. Este un model HS 330 Marca stagiarDatorită acesteia, puteți pune accent pe arhitectura modernă și minimalistă. Designul special al ușii extinde vizual spațiul și estompează linia dintre camera de zi și grădină. Spațiile nu sunt separate printr-un prag – o astfel de soluție va fi apreciată de cei care acordă atenție detaliilor.

Un alt punct din zona de astăzi este una dintre grădinile interioare menționate anterior. Acest spațiu este legat de dormitoarele care folosesc aceleași ferestre din podea până în tavan.

READ  A. Kozojic: Am dori să facem din Festivalul științei din Silezia o platformă pentru conversațiile cu rezidenții

Este cu siguranță una dintre cele mai bune case de designer despre care am scris. Clădirea a fost singura casă care a ajuns în finala competiției RIBA Stirling Prize. Acesta este cel mai important premiu de arhitectură acordat de Institutul Regal al Arhitecților Britanici din Regatul Unit. sfarsitul nostru!

Puteți găsi mai multe informații despre soluțiile de arhitectură modernă la Internorm Architect Zone făcând clic Aici.

Citeste si: o casa | ferestre | detaliile | Fapte interesante | minimalism | whiteMAD pe Instagram

Fotografie Fotografie Charles Hoseasursă: Loyn & Co

Bona Dea

"Creator. Bursă de alcool. Maven web extrem de umil. Scriitor rău. Tv ninja."

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Read also x